hap dagen

VRC Hapdagen op di. 21 en do. 23 februari: een professionele gebitsbeschermer (‘bitje’) voor jouw zoon/ dochter. Meld je nu aan via:

https://sptl.nl/

Je moet er niet aan denken, maar het gebeurt soms echt: kinderen die tijdens het rugby’en blijvend tandletsel oplopen. Bij rugby is een bitje daarom verplicht. Wil jij voor jouw zoon/ dochter een professioneel, goed passende gebitsbeschermer? Meld je dan nu aan voor de VRC hapdagen februari bij Tandheelkundig Centrum Voorburg (Westeinde 43) op dinsdag 21 februari (16.30 – 19.30 uur) of donderdag 22 februari (16.30 – 18.30 uur). Een bitje happen duurt ongeveer 10-15 minuten.

Waarom een professionele gebitsbeschermer?
Een professioneel rugby bitje, dan gemaakt wordt op basis van een persoonlijke afdruk van het gebit van jouw kind. Bij kinderen die nog aan het wisselen zijn, wordt rekening gehouden met het wisselen van tanden en kiezen. Op maat gemaakte bitjes zijn nuttig vanaf de Turven en hoger. (Dus niet voor guppen, welke vaak nog heel veel moeten wisselen). Let op: met een beugel is een bitje happen niet mogelijk.

Waarom een op maat gemaakte gebitsbeschermer? Een op maat gemaakt bitje zit veel beter dan een ‘standaard’ bitje. De tandartsen van Tandheelkundig Centrum Voorburg maken het op basis van een afdruk van het gebit van je zoon/ dochter. Het heeft daarom een veel betere pasvorm, hoger draagcomfort en daarmee uiteindelijk een veel betere bescherming.

Hoeveel kost het?
De gebitsbeschermer kost eenmalig 47,50 euro. Prijs incl. instructie, afdruk, opbergdoosje, factuur zorgverzekeraar. Elke type beschermer is verkrijgbaar in 18 basiskleuren zonder meerprijs. Soms zijn deze kosten te declareren bij je zorgverzekeraar.

Vooraf online aanmelden is verplicht.Meld je aan op de website van https://sptl.nl/ en kies daar voor button “meld je hier aan voor onze hapdagen”. Kies vervolgens voor de hapdagen van “Cartouche/ VRC” op 20 of 21 februari. Meld je op het genoemde datum/ tijdstip bij Tandheelkundig Centrum Voorburg . Daar wordt door de tandarts een gebitsafdruk gemaakt. Vervolgens ontvang je het bitje binnen ca. 3 weken per post thuis. Je rekent het bitje af bij TC Voorburg, met PIN of contant. Let op: de hapdagen zijn dus NIET op de Star!