Daar staan ze dan: de jongste telgen van de VRC. Een grote groep kinderen van 4-6 jaar. De rugby values worden er met de paplepel ingegoten en dat was de afgelopen weken goed terug te zien bij de Guppen.

Regen, wind en kiss & ride: het houdt de Guppen (en hun ouders) niet tegen om met plezier naar de training te komen. Onder de gepassioneerde leiding van hoofdtrainer Maurits stonden zij woensdag zelfs als enigen op het veld. Dat noemen we nog eens discipline. En fanatiek dat ze zijn! De Guppen spelen nog geen wedstrijden, maar maken spelenderwijs en op een verantwoorde manier kennis met rugby.

Na een goede warmin-up begint het sport & spel, waarbij de Guppen rugby spelen zonder tackelen, maar gebruikmaken van een tag-gordel met tags. via tag-rugby wordt het rugbyspel optimaal ontwikkeld zonder fysiek contact. Enthousiast wordt er dus ‘TAG!’gegild als er weer een lintje bij een medespeler is getrokken. Op een speelse manier wordt er daarnaast gewerkt aan loopvaardigheid, balbehandeling (passen en vangen), beslissingsvaardigheid, kennis van de regels en fair play. Ook worden er al flink van trys gedrukt en wordt er geleerd om goed samen te werken. De Guppen worden aan het eind van iedere training ook gestimuleerd om te helpen opruimen, uiteraard na een oorverdovende Guppen-yell!

Wat er ook op het programma staat, de trainers dagen de Guppen elke keer weer uit het beste uit zichzelf te halen. Maar voorop staat uiteraard plezier. En dat hebben onze Guppen van begin tot eind!

Complimenten voor onze Guppen, de ouders en de staf!