Door de aanstaande herfstvakantie was het even puzzelen, maar dankzij de steun en inzet van de Red Dragons-spelers, konden de andere drie teams met voldoende spelers deelnemen aan de wedstrijden. 

De Black Bears ontmoetten zaterdag 19 oktober het Leidse DIOK en de Haags-Rijswijkse combinatie WRC Te Werve bij Te Werve. Voor de 8- en 9-jarigen voelde het vertrouwd, omdat VRC hier in het verleden regelmatig hun ‘thuis’wedstrijden speelde toen de Voorburgse club nog geen eigen locatie had.

Het veld was erg modderig, zodat de tackles spectaculair uitgevoerd konden worden. Bij een groot aantal scrums, waarbij de Voorburgse Benjamins met zijn drieën tegenover de drie tegenstanders staan, kon de bal diverse keren naar de snelle sprinters van het team worden gebracht die de bal vlot naar de try-line wisten te brengen om te scoren. 

Uiteindelijk verloren de Black Bears twee wedstrijden tegen de teams van DIOK, maar wonnen zij de wedstrijd tegen WRC Te Werve. Dat veiligheid én sportiviteit bij rugby hoog in het vaandel staat, bleek toen het alerte VRC-publiek zag dat één tegenstander geen bitje in had. Solidair hield VRC ook een speler langs de lijn, zodat het spelersaantal gelijk bleef, totdat het probleem opgelost was. Een prachtig staaltje ‘fair play’. 

White Panthers 

De White Panthers speelden in Leiden. De eerste twee wedstrijden speelden zij tegen DIOK. Vol vuur gingen de Voorburgse Benjamins deze keer direct van start. Mooi aanvallend en verdedigend spel (inclusief ruck!) werd door beide partijen gedemonstreerd. De White Panthers wisten echter de aanval van DIOK een aantal keer over te nemen, wat hen de overwinning opleverde. 

Tijdens de tweede wedstrijd ging het lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk verloren de White Panters met 1 punt verschil van dit team van gastvereniging DIOK. De laatste wedstrijd was tegen een zeer sterk voornamelijk tweedejaars Benjamins team van de Haagsche Rugby Vereniging. Ondanks verwoede pogingen lag die technische lat net iets te hoog, zonk de moed daardoor in de schoenen en moesten zij in HRC hun meerdere erkennen.

Grey Pumas

Ook de Grey Pumas waren te gast bij DIOK. Zorgde de lange wachttijd (ruim een uur) voor een slapende start tijdens de eerste wedstrijd, tijdens de overige twee wedstrijden werd dat ruimschoots goedgemaakt en blonken ze uit in het geven van support, demonstreerden ook zij de pas geleerde ruck in de praktijk en zetten ze prachtige aanvallen op die resulteerden in schitterende tries. Doordat alles trakteerden ze het publiek op een aantal leuke aantrekkelijke wedstrijden ondanks de krappe bezetting door afwezigheid en blessures. 

Het was al met al een mooie start van de vakantie. De trainingen en wedstrijden liggen nu even stil, maar onze jonge rugbyspelers kunnen op tv genieten van het WK in Japan.

Fotocredits: Hans Deelen & Marjolein Schouten