Scheveningen, zondag 16 juni. De sporen van vlaggetjesdag 2019 waren nog niet koud of het volgende evenement deed het Scheveningse zand alweer opstuiven: de vijfde editie van het North Sea Beach Rugby-toernooi werd gespeeld.

Naast academy-teams uit  Zuid-Afrika, Frankrijk, Portugal, Italie, Curacao en Rusland gingen ook Nederlandse Juniorenteams de strijd aan, wat het aantal deelnemers op een respectabele 1000+ jongens en meisjes brengt. Als winnaars van de Shield poule mochten onze Junioren laten zien dat zij het waard zijn om hun kampioenstitel te dragen.

Terwijl de teams zich in het koele zand voorbereidden, liep de temperatuur langzaam op. VRC begon zeer gemotiveerd tegen het ervaren Delft, en verloor nipt met 5 tegen 7. Maar de vaart zat er goed in!

Gouda werd vervolgens met een overtuigend 9-4 geklopt, en toen was het tijd voor een heerlijke lunch, verzorgd door onze eigen Mey. Daar kon de aanwezige organisatie catering niet tegenop! De volgende partij ging tegen een bloedfanatiek Leeuwarden, en werd afgefloten met 5-5 op het scorebord.

Ondanks de relatief korte speeltijd (2 x 5 minuten) is dit strandspel zeer  intensief. Sporen van vermoeidheid waren wellicht reden voor de eindstand van de volgende pot: 2 tegen 12. Maar geen klagen, en dat is precies waar VRC voor staat: WE DON’T LOSE, WE FIGHT!

En na deze zonovergoten dag volgde er nog een verfrissende duik in zee. Moe, maar een ervaring rijker werd hiermee een heel bewogen, gezellig maar vooral succesvol seizoen afgesloten.