De komende tijd gaan de Benji’s en Mini’s rugbyen met elk 25 nieuwe ballen. De ballen zijn gesponsord door Niels, de papa van Benji Lucas Lemmers. Op de ballen prijkt het logo van Stichting Hidde Helpt. Deze stichting heeft als doel het helpen van kinderen met een aangeboren hartafwijking en is opgericht ter nagedachtenis aan de kleine Hidde, het broertje van Lucas en zijn oudere broer Gijs.

Waarom deze ballen? 
Niels: “De rugbyers bij VRC sporten met veel plezier met hun vrienden. Dat is tof om te zien. Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Ook voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Helaas is dit niet vanzelfsprekend, vaak ontbreekt het hen simpelweg aan energie of heeft dit te veel risico’s. Maar zij kunnen wel genieten van mooie wedstrijden of de gezelligheid op een club. Iedere keer als onze VRC’ers een mooie try maken met deze ballen juichen we allemaal. Ik hoop dat veel mensen zich daar bewust van zijn en er een kleine bijdrage aan willen leveren.”

Stichting Hidde Helpt
Hidde had een aangeboren hartafwijking en overleed ruim drie jaar geleden. Zijn ouders doneerden zijn hartje aan de Leiden Collectie. Deze collectie is van onschatbare waarde voor medisch specialisten die zorgdragen voor patiënten met een aangeboren hartafwijking. Helaas is deze schat aan kennis alleen beschikbaar voor een kleine groep: het materiaal is kwetsbaar en meestal alleen in Leiden te bestuderen. Daarom willen artsen in het LUMC deze collectie digitaliseren. Deze wens was de aanleiding voor Marieke (de mama van Hidde, Lucas en Gijs) om de stichting op te richten en te starten met de actie ‘Behouden Hart’ om hiervoor fondsen te werven. In digitale vorm wordt deze unieke collectie wereldwijd toegankelijk, zodat veel meer artsen veel meer kinderen veel beter kunnen helpen. Zodat van iets heel verdrietigs iets heel goeds kan komen!

Wil je meer weten over de stichting en doneren? Kijk op www.hiddehelpt.org.