Vrijdag1 november: een ouderwets avondje eten op de club met als toetje een pubquiz. Goed voor de bonding tussen de Colts van VRC met clusterteam Delft (dat ook goed vertegenwoordigd was door zowel spelers als ouders), maar ook en vooral goed voor de gezelligheid. Want ook wij (of vooral wij!?) ouders missen de tweewekelijkse etentjes op VRC!

Wat is het toch heerlijk om een team vol keukenprinsessen en -prinsen te hebben. De home made 315 stokjes saté,  5 kilo kipkerry met aardappel, 50 eieren, bami, rijst, loempiaatjes, boontjes en grote variëteit aan zoetwaren waren weer ongeëvenaard lekker en gingen schoon op! Als extra toetje was er ook nog het goede nieuws dat de dispensatie van Tess goedgekeurd was, dus vanaf vandaag mag zij weer meespelen met haar oude vertrouwde team.

Maar het ultieme toetje was de pubquiz. Gemengde VRC-Delft-Colt-ouders-broers-zussen teams stortten zich fanatiek op vijf rondes met vragen gepresenteerd door Monique (met unieke pubmistress-hoed) en  ondersteund door DJ Sander. Vragen over Peters, ogen van dieren, het nummer van Herbie de Kever, tunes van vloggers, films, chateau Meiland, minions, de verzamelwoede van Bert, escort dames en natuurlijk Rugby volgden elkaar in hoog tempo op. Om diskwalificatie wegens mobiel telefoongebruik te voorkomen moest Bas eraan geloven en een liedje zingen. Uit volle borst knalde hij het clublied van Delft eruit, onder bijval van z’n ploeggenoten.

Waar wij in ons team als ouders bij diverse categorieën nog wel iets in de melk te brokkelen hadden, haakten we bij de categorie Rugby toch volledig af… Want als je niet eens weet wat het betekent als “een penalty kick in touch geschopt wordt”, wordt het beantwoorden van de vragen wel een heel moeilijk verhaal.  Maar hoe grappig is het dan om te merken dat zelfs kenners van het spelletje moeite hebben met een aantal vragen. Ik ben er nog niet achter of dit lag aan het aan het kennisniveau van onze jongens of aan de vragen. Weten jullie bijvoorbeeld op welke overtreding de hoogste straf staat (bewust oog in vinger, kopstoot of ballenknijpen)? Of wat een “Garryowen” is?

Tot slot kan ik jullie uit eigen ervaring zeggen: het voelt echt niet goed om een pubquiz te verliezen op de woorden: Patta Jakka iets te weinig money in mijn zakken… Maar gezellig was het!