Afgelopen zaterdag 25 mei speelden de Voorburgse turventeams de Witte Leeuwen en de Grijze Poema’s op het toernooi van Eemland in Amersfoort.

Op deze uiteindelijk heerlijke zonnige dag hebben onze kinderen zich weer goed vermaakt met de mooie rugbysport. De organisatie was top! En zou je dan een klein minpuntje willen vinden daarin, dan was het misschien dat er op de veldjes waarop gespeeld moest worden veel lijnen stonden met allerlei kleuren. Daardoor was er een enkeling die dacht dat-ie een try had gescoord, maar die trylijn was dan 5 meter verderop….. Het heeft uiteindelijk de pret niet mogen drukken.

Wat hebben we weer mogen genieten van onze stoere kids die het spel steeds beter gaan beheersen. Mooie loopacties, versnellingen, degelijke tagtackles, tries, pizzapunten, scharen, de Voorburgse Muur en het poortje van Voorburg.

Het enthousiasme bij de pizzapuntstart wil je eigenlijk niet afremmen, maar het zou nog mooier kunnen worden als de kids de discipline kunnen gaan opbrengen om daar de afstanden tussen elkaar wat groter te gaan laten worden – maar het zou pas echt gek worden als we niks meer hadden op te verbeteren of om aan te leren.

De dag werd overigens goed afgesloten met een heerlijke gezamenlijke lunch en een hele mooie medaille voor iedere deelnemer.