Alles haalden ze uit de kast om van onze Turven te winnen, de twee spelers van het Nederlands rugbyteam. Een loslopende hond die de Brown Bear-mascotte greep en meenam, een vuilnisauto die in brand vloog, brandweerauto’s met gillende sirenes…

Maar het hielp niet. Na een dappere strijd wonnen de Turven met 3-2 van Kevin Krieger en Marc Mistou. Twee indrukwekkende rugbymannen, die onze turven met één hand hoog in de lucht konden tillen.

Hoe de kinderen daar kwamen? Turf Thomas mailde aan Z@ppsport of spelers uit het Nederlands team zijn team wilden helpen om nog beter te kunnen rugbyen. De VRC-turven doen het immers heel goed op toernooien, maar willen graag nog beter worden. Dat vond Z@ppsport een mooi plan en zo werden 10 turven uitgenodigd om naar het Nationaal Rugby Centrumin Amsterdam te komen voor een wedstrijd.

De turven waren erg onder de indruk en deden ontzettend hun best om mooie try’s te maken. Zelfs als de hond-met-brown-bear door het spel heenliep, bleven ze goed geconcentreerd.

Als dank gaven de jongens aan Kevin en Marc een door deze Turven gesigneerde rugbybal.

De uitzending zal begin maart op TV te zien zijn.