Het seizoen is weer begonnen voor VRC!

De Turven…

beten zaterdag 2 september het spits af bij Schiedamse Hermes DVS. Het rugbyveld van Hermes DVS rood-wit gekleurd. Maar liefst drie VRC turven teams gingen de strijd aan met Hermes DVS, RFC Gouda en de Delftse Rugby Club. Dat de Turven er zin in hadden werd direct duidelijk. Moesten sommigen bij de eerste wedstrijd er nog even in komen, vanaf de tweede wedstrijd verliep alles soepel en werden we getrakteerd op mooi opgebouwde aanvallen, super verdedigingstactieken en zelfs (al) een prachtige tackel her en der.

De jongens en meisjes speelden vol enthousiasme en vuur, de tags werden turvenhoog getoond en ze beloonden elkaar en soms de tegenstanders als er een punt was gescoord. Aan het gejuich van de ouders te horen, genoten zij net zo erg van de drie wedstrijdjes en het stralende weer als de turven. Een zeer geslaagde start van het rugbyseizoen.

De Benjamins …

waren na twee leuke trainingen het seizoen, net als de Turven, begonnen bij Hermes DVS in Schiedam. De drie teams hebben met elkaar en tegen elkaar gespeeld, de eerste try’s en tackels van het seizoen zijn gemaakt! Aan het einde van de ochtend als afsluiting nog even met z’n allen op de foto. Kortom een mooie eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen!

De Cubs…

van VRC (11-12 jaar) trainden vanwege het slechte weer niet op het strand, maar bij honkbalclub Catch in Voorburg. Op een nat grasveld trainen, slidings maken en zelfs een potje rugby op de knieën! Daarna speelden ze met het clusterteam Voorburg-Delft bij DIOK in Leiden. Dat was best even wennen met de blauwe shirts van het clusterteam, het hele veld om over te steken en een scrum met acht spelers. Met 12 spelers van VRC en 8 spelers van Delft heeft het clusterteam twee spannende wedstrijden tegen DIOK  C! en C2 gespeeld.

De Guppen, Mini’s en Junioren zijn natuurlijk ook van start gegaan, hierover binnenkort meer!