Eindelijk was het zover! Na weken van voorbereiding en training organiseerden de Turven afgelopen zaterdag hun eerste eigen VRC Turven Toernooi. Maar liefst zestien teams van 9 verschillende rugby clubs uit 3 verschillende provincies namen deel aan dit groots opgezette evenement. 

De dag begon al goed voor de Turven. Niemand minder dan hun grote voorbeelden, David Weersma en Ross Bennie Coulson van het Nederlandse herenteam, namen de warming-up voor hun rekening! Uiteraard was er ook nog even tijd om een handtekening te bemachtigen of op de foto te gaan. 

Na de warming-up was het woord aan sportwethouder Nadine Stemerdink. Zij gaf aan hoe belangrijk sporten is voor de Voorburgse jeugd en hoe mooi rugby bijdraagt aan de gewenste diversiteit in het sportaanbod in de gemeente. Uiteraard werd er ook even stil gestaan bij de realisatie van onze eigen stek aan De Star en de rol daarin van de gemeente. Na de officiële opening compleet met toetergeschal barstte het toernooi los. 

Alle teams hadden er duidelijk zin in en stonden te trappelen van ongeduld om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. De teams van HRC, DIOK, BSN, RFC Haarlem, RC Gouda, Rotterdam, Delft en WRC Te Werve lieten samen met onze 5 Turven teams tijdens het werkelijk prachtige weer verbluffende staaltjes tag rugby zien waarbij speciale tactieken vol werden ingezet om de tegenstander te slim af te zijn en zo mee te dingen naar de felbegeerde VRC Turven Trofee. Vriendschap, Respect voor elkaar, je tegenstanders en de scheidsrechter, plus een gezonde dosis Competitiedrang (VRC), dat was duidelijk het fundament van elk deelnemend team.

Na allemaal eerst 3 poulewedstrijden gespeeld te hebben, werd duidelijk wie afstevende op een top 4 notering tijdens dit jeugdtoernooi. Na een zinderende finale onder luide aanmoedigingen van de overige 14 teams en aanwezige ouders, werd de hoofdprijs overhandigd aan de Haagsche Rugby Club. Het Turven team van de Haarlemse Rugby Club werd tweede en onze Red Dragons wisten de 3e plek te veroveren en daarmee een beker in eigen huis te houden. 

Het was een geweldige dag! Het spelplezier van de Turven en de onderlinge verbondenheid van de aanwezige ouders en vrijwilligers om dit evenement tot een succes te maken is iets om trots op te zijn. Een mooi voorbeeld van de rugby- & VRC-waarden in de praktijk! Terugkijkend op de succesvolle dag mag het duidelijk zijn: een VRC Turven Traditie is geboren!

Zie onderstaande film voor een impressie van deze schitterende dag!