epernay1

Voor de tweede keer deed VRC mee aan de Challenge du Vignoble in het Franse Epernay. De delegatie was nog ietsje uitgebreid ten opzichte van vorig jaar: er deed een turventeam mee, twee benjiteams en twee miniteams. 70 kinderen en in totaal 170 VRC-ers.

De turven, allemaal tweedejaars, die pas sinds februari hebben leren tackelen, sloegen direct hun slag en wonnen de eerste poule. Superknap tegen alle Franse kinderen die al veel langer tackelen. In de winnaarspoule werd steeds nét verloren, maar de brede glimlach op de gezichten van de coaches vertelde het verhaal van de dag.

De benji’s en mini’s hadden het wat zwaarder met het snelle Franse spel, maar wisten hier en daar ook wat potjes te winnen. Ze bleven positief en de organisatie liet weten heel blij te zijn met de Nederlandse deelnemers. En beterschap aan Daniël en Logan, die allebei geblesseerd raakten.

Ook de buy a brick werd niet vergeten: Giorgia haalde een mooi bedrag op met de verkoop van loombandjes.

’s Avonds aten de VRC-ers met de andere teams aan lange tafels, en keken naar Toulon-La Rochelle. Op zondagochtend was er voor de VRC-ers nog een kayak-uitje geregeld, en een lunch langs de rivier de Marne. Het was een prachtige afsluiting van een mooi seizoen.

epernay2
epernay3
epernay4