VRC20232024

Afgelopen zaterdag 29 juni sloot VRC haar eerste seizoen op de nieuwe locatie aan de Groene Zoom succesvol en feestelijk af. Het betrof een bewogen seizoen, waarin de club afscheid nam van haar vertrouwde veld en clubhuis op de Star in Leidschendam en verhuisde naar een nieuw veld aan de Groene Zoom in Voorburg. Ook trad er een enthousiast, nieuw bestuur aan. Sportief stond VRC ook niet stil; op het nieuwe kunstgras werden de jongens en meiden van de junioren (Onder 16) kampioen in hun klasse.

In smetteloos, rugbywit
Afgelopen zaterdag werd er onder het genot van een hapje en een drankje teruggekeken op het seizoen. Voor alle rugbyspelers waren er diverse spelletjes, een springkussen en activiteiten op het veld. Voor de ouders stond er een gezellige borrel klaar met zelfgemaakte hapjes en snacks. De spelers verschenen in smetteloos wit op het veld, een mooie traditie uit de rugbysport. Ook kregen alle spelers traditiegetrouw hun rugbycertificaat uitgereikt. Voorzitter Crispijn Klaver bedankte in een toespraak de vrijwilligers en blikte zowel terug als vooruit. Daarbij kwam natuurlijk ook het gemis van een eigen clubhuis aan bod.

Een eigen clubhuis
Komend seizoen hoopt VRC een nieuw (tijdelijk) clubhuis te kunnen realiseren. Immers een clubhuis is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor verbinding. Een eigen clubhuis geeft de club de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk naast het veld activiteiten te organiseren. De grote uitdaging daarbij is om voldoende budget te vinden. Een nieuw clubhuis is immers duur.

Crowdfunding, loterij en statiegeld
Door diverse leden zijn inmiddels inzamelingsacties gehouden. Speciale aandacht mag er wel zijn voor Joppe, een jeugdlid, die al maanden statiegeldflessen en -blikjes inzamelt voor het nieuwe clubhuis. Tijdens het gezellige eindfeest kon Joppe een check van ruim 1000 euro overhandigen aan de voorzitter. Ook is afgelopen jaar de sponsorcommissie zeer succesvol geweest. Via hun ‘buy-a-brick’ actie konden mensen hun ‘steentje’ bijdragen. Met groot succes, want de tellers staat inmiddels op ruim 21.000 euro. Een prachtige start voor een eigen clubhuis.

Al met al was het, mede door het mooie weer en de grote opkomst, een zeer geslaagde afsluiting van een mooi rugbyjaar.

foto 5 - seizoensafsluiting VRC - dankwoord voorzitter
foto 2 - seizoensafsluiting VRC - buy-a-brick VRC
foto 1 - seizoensafsluiting VRC - rugby spelers in het wit