Zaterdag 18 mei vertrokken er  18 VRC- guppen naar Rotterdam om deel te nemen aan de GigaGuppendag. Eerst kwam het enthousiasme voor deze dag wat moeizaam op gang. Maar toen onze guppen eenmaal doorkregen dat er weer zo’n gave ochtend op het programma stond, stróómden de aanmeldingen binnen.

Haka

De ochtend begon met een bijzondere warming-up. Met in totaal maar liefst 136 guppen werd razendsnel een échte Haka ingestudeerd. Dat ging eerst nog wat onwennig, maar al snel deed iedereen fanatiek mee. Die houden we erin voor onze Small Oranges Day, editie 2020!

Na de Haka gingen de teams uiteen om verschillende behendigheidsspelletjes tegen de guppen van Diok, HRC, RRC en Delft te spelen. Waaronder een echte hindernisbaan, waarbij de guppen op het einde zo snel mogelijk in en uit een tractorband moesten klimmen.

Tag-rugby

Na een korte pauze met fruit en drinken, begon het echte werk. De guppen mochten laten zien wat ze geleerd hebben in de afgelopen weken, in een paar partijtjes tag-ruby. En met succes! Beide teams wonnen met overmacht van hun tegenstanders. Er werden flink wat try’s gedrukt, fanatiek tags getrokken en goed samengewerkt.

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch voor de guppen en met een mooi aandenken in de vorm van een welverdiende medaille. Dat smaakt naar meer… Dus tijdens het Pinksterweekend zijn de VRC- guppen weer van de partij op de HRC Guppendag!