We staan!

Op vrijdag 20 november is ons langverwachte tenue gepresenteerd. Als Voorburgse Rugby Club kunnen we dus met enige trots zeggen: We staan! En dat dankzij inspanningen van veel vrijwilligers en het enthousiasme van onze rugbyers.

Met z’n allen gaan we voor de kernwaarden van rugby met de Rugby Values: Discipline, Respect, Integriteit, Kameraadschap, Trots, Passie & Plezier.

Om zover te komen moesten wel een paar hobbels worden genomen. Zo hebben we als vereniging natuurlijk een veld nodig om te trainen en wedstrijden te kunnen spelen, maar ook een shirt met een logo dat we met gepaste trots kunnen dragen. Het was nog even onduidelijk waar we zouden gaan trainen. Uiteindelijk is Forum Sport ons te hulp geschoten en heeft ons voor dit en het volgende seizoen de mogelijkheid gegeven om te komen trainen. Dit geeft ons de tijd om verder te zoeken naar een definitieve thuishaven.

Logo-200x200oudDe eerste maanden hebben we ons gepresenteerd met een lichtblauw logo, met de toren van Voorburg, een rugbybal en het vredesteken dat ook een deel is van de initialen van de Voorburgse Rugby Club. Dit logo gaan we in de toekomst gebruiken als ons fairplay logo.

Logo-200x200nieuwDe zomermaanden zijn gebruikt voor het ontwikkelen van het huidige logo en het uitkiezen van de club- en shirtkleuren. Omdat de kleuren van Voorburg wit en rood zijn hebben we deze kleuren ook voor ons tenue gekozen. Deze kleuren zijn ook in ons logo terug te vinden, net als de toren van Voorburg en de rugbybal. Dankzij de goede samenwerking met de kledingleverancier, De Rugby Factory, hebben we het tenue op 20 november kunnen uitreiken aan de spelers van onze vereniging.

 

En nu we staan, is het ook tijd voor onze eerste stapjes vooruit. Onze vereniging heeft veel sportieve ambities. Om te kunnen groeien als vereniging en de huidige spelers door te kunnen laten stromen wordt er begin 2016 gestart met de leeftijdscategorieën benjamins (9 en 10 jaar) en de mini’s (11 en 12 jaar).

Om de meerjarige planning te kunnen waarborgen heeft de Voorburgse Rugby Club op 20 november een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Stichting Rugby ZeBra. Op het gebied van de coördinatie zal Ed Oskam onze vereniging ondersteunen.

Daarnaast is de wederzijdse intentie uitgesproken om samen te werken met atletiekvereniging Sparta. Door deze samenwerking kunnen de spelers van de Voorburgse Rugby Club zich ontwikkelen op loopcoördinatie en stabiliteit van de bewegingstechniek. De sporters van atletiekvereniging Sparta kunnen zich ontwikkelen op het gebied van kracht.

2015-11-20-Tenues-6-300x200Om dit allemaal mogelijk te maken is naast de inzet van de vrijwilligers ook geld noodzakelijk. De Rabobank hebben we bereid gevonden om ons te helpen met een startsubsidie en een bijdrage vanuit de Clubkas actie. Voor de toekomst zijn we nu op zoek naar sponsors die de rugbysport een warm hart toe draagt en ons sportieve initiatief willen ondersteunen.