Na drie jaar afwezigheid organiseerde rugbyclub Sparta uit Capelle aan den IJssel op 16 september weer het Van Hof Toernooi. Op het prachtig gelegen complex deden namens de Voorburgse rugby club twee mini teams (onder 12 jaar), een benji team (onder 10 jaar) en een turven team (onder 8 jaar) mee.

Voor de eerstejaars turven waren dit de eerste echte wedstrijden, maar ze speelden alsof ze nooit anders gedaan hadden. VRC won alle poulewedstrijden met gemak. In de finale troffen ze het altijd sterke HRC. Vol vuur aangemoedigd door de mini’s en de benji’s verloren ze op het nippertje (6-5) deze wedstrijd. Met de beker voor de tweede plaats konden ze een feestje vieren.

De benjamins speelden ook overtuigend. De eerstejaars lieten zien dat ze al goed hadden leren tackelen en zo won het team de poulewedstrijden. In de finale versloegen zij het combinatieteam van Dordrecht en Etten-Leur met 7-2. Alweer een mooie beker voor de prijzenkast van VRC.

De mini’s hadden twee grote teams meegebracht naar Capelle. Zo groot zelfs dat diverse spelers mee konden doen bij de tegenstanders, en zo een mooi staaltje kameraadschap lieten zien. En stiekem is het ook wel leuk om het je eigen team even moeilijk te maken.

De wedstrijden liepen ook hier voorspoedig, en zo kwam het dat de finale VRC 1 tegen VRC 2 was. Er werd hard gewerkt, we zagen mooie tackles en mooie try’ s. Voorburg 2 ging er met de winst vandoor en Voorburg 1 eindigde dus als tweede.

Vier bekers mee terug naar Voorburg, misschien moet dat nieuwe clubhuis toch maar een maatje groter worden om al die prijzen te huisvesten …