Op uitnodiging van Rugby Nederland mochten de Voorburgse jeugdleden als Oranje- en Portugal-mascotte de opening van de interland van 9 maart jl. van zeer dichtbij meemaken. En als klap op de vuurpijl konden twee Turven-teams hun rugbyvaardigheden tonen tijdens de wedstrijden in de pauze van het internationale duel van TeamNL Heren XV tegen Portugal. Dat de interland live werd uitgezonden op Ziggo Extra en ’s avonds ook te zien was op Ziggo Sport maakte het extra spannend voor onze rugbytoppers.

Het was een droom die voor veel jonge rugbyspelers uitkwam en waar ze weken reikhalzend naar uit hadden gekeken: om als player escorts van Oranje en Portugal hand in hand met de internationals de opening van de wedstrijd bij te mogen wonen. Zichtbaar genoten de jeugdspelers in de leeftijd van 4 tot en met 10 van hun ‘moment of fame’ tijdens het betreden van het veld en het aanhoren van de volksliederen.

Ook de jeugdleden die bij aanvang helaas niet mee het veld op konden, werden in de spotlights gezet. Zij vormden bij het begin van de wedstrijd samen met hun aanwezige vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes een mooie erehaag.

Voor een 16-tal Turven was het misschien wel een extra bijzondere dag. Zij kregen in de pauze ook de kans hun rugby skills te showen tijdens een wedstrijd tegen een Turven team van RC Eemland en van Rugbyclub Waterland. Uiteraard zetten zij hun beste beentje voor en lieten gedurende 10 minuten voor het aanwezige publiek en de thuiskijkers fraaie staaltjes tag-rugby zien.

De in totaal 150 enthousiaste VRC’ers kleurden het sfeervak oranje en maakten er met zijn allen een groot feest van. Onder luid tromgeroffel en gejuich moedigden zij hun TeamNL Heren XV aan. Helaas waren de Portugezen deze keer te sterk. Na de wedstrijd stroomden de talloze fans het veld op om hun Oranje te bedanken en op jacht te gaan na net die ene handtekening of gave foto!