Districtskampioenschappen 2017

Op zaterdag 18 maart hebben onze Benjamins teams meegedaan met de districtskampioenschappen bij Hermes DVS in Schiedam.  Met 20 teams en meer dan 250 kinderen werd er gestreden om de eerste plaats. Het terrein van Hermes-DVS was hiervoor omgebouwd tot een rubgby toernooiveld met wel 8 speelvelden. Uiteindelijk ging BSN er na een spannend toernooi met de beker vandoor, maar kregen alle rugbyspelers een mooi vaantje als herinnering van een geweldig sportieve rugby dag! Waarvoor alle lof aan Hermes DVS voor de gastvrijheid en goede organisatie.

Maar hoe maakt een Benjamin zo’n dag nou zelf mee? We vroegen daarom razende-rubgy-reporter Levi om zijn ervaringen voor ons op papier te zetten:

Verslag districtskampioenschappen 2017 door Levi

Het was een zware dag voor VRC. Er werden tackles gemaakt, try’s gedrukt en ballen gepasst. Op het districtskampioenschap 2017 gebeurde het allemaal. VRC eindigde op de 10e plaats. Onder ander Iason en Tijmen hebben wat mooie try’s gedrukt. Ook is er mooi verdedigd. Er zijn mooie actie-foto’s gemaakt, zoals die van Brode. Het ging er hard aan toe, maar uiteindelijk gaat het om de lol, zeggen meerdere spelers. Een aantal spelers houden er een paar blauwe plekken aan over. In elk geval was het niet makkelijk. “Als we winnen, duw ik mijn hoofd in de modder!”, zei ik (Levi). Al heeft VRC dan geen trofee gewonnen, toch komt hij er met een modderbaard uit. “Ik spring in de sloot als we winnen!”, zei Tijmen. Gelukkig voor hem hoeft hij dat niet te doen!

Levi