In het weekend van 17 juni trokken de benjamins en mini’s van VRC naar de Champagnestreek, naar Epernay. Om de kinderen een unieke buitenlandervaring te bieden, om kennis te maken met andere tegenstanders en een ander niveau. Gelukkig was HRC er ook, dus een beetje gelijkenis met de reguliere competitie was er ook … hoewel we niet tegen elkaar gespeeld hebben. En beide clubs toonden mooie kameraadschap door elkaar luidkeels aan te moedigen.

In de weken voorafgaand aan het toernooi werd geoefend met de spelregels voor dit toernooi. Want, in de woorden van een van de trainers: “holy sh** dit lijkt meer op volwassen rugby dan ik ooit eerder gezien heb voor kinderen.” Of een van de benji’s: “supercool dat we nu handsoff mogen maken!”

Het ging boven verwachting goed en de trainers straalden van trots. Er werd gewonnen en verloren, hard gewerkt en blij gejuicht. Er waren teams die dachten wel even van die Hollanders te winnen en blij verrast (of een beetje teleurgesteld) waren met de tegenstand. De mini’s werden in hun laatste wedstrijd toegejuicht door een van de Franse teams, en er ging zelfs een mooie trofee mee terug naar Voorburg! 

De Challenge de la vignoble is een groot internationaal toernooi voor turven, benjamins en mini’s. Er waren zo’n 1750 deelnemers, veel uit Frankrijk, maar ook uit België, Duitsland en Tsjechië. In de ochtend speelden de teams kwalificatiewedstrijden in poules, na de lunch werden de poules naar sterkte opnieuw ingedeeld en was er een trofee per poule. Alle kinderen kregen een medaille. 

’s Avonds was er een gezamenlijk diner aan lange tafels, en voor degenen die toen nog niet in slaap waren gevallen, werd ook nog de Franse top14 finale uitgezonden. Veel VRC’ers sliepen op de camping, die grensde aan het toernooiterrein. Kortom: een gezellige boel dat weekend. 

Op zondagmorgen ging een grote groep kinderen en ouders kajakken op de Marne en na de lunch reed iedereen terug naar Nederland. Het was een topweekend en zeker voor herhaling vatbaar! Dank aan eenieder voor de gezelligheid en aan de trainers en teammanagers voor de organisatie.