Het was een zware dag voor The Hague Barbarians (ons Junioren team met gecombineerde spelers van Wassenaar Warriors, Te Werve en de Voorburgse Rugby-Club) die in Wassenaar thuisspeelden tegen een sterk en ervaren Delfts team.

De Barbarians waren in de eerste helft competitief met een goed werkende scrum en een paar goede aanvallende runs tegen de zeer fysieke Delftse spelers. Delft scoorde echter 4 tries en 1 conversion kick. Hiermee kwam de ruststand op 0-22.

De 2de helft begon op een slechte manier voor de Barbarians. In de eerste minuut scoorde Delft namelijk direct een try. Ze bleven Delft echter onder druk zetten en na paar minuten werden ze hiervoor beloond: Deven Donk scoorde een try. Ondanks verschillende pogingen bleef het hierbij voor de Barbarians.

Na de mooie overwinning van vorige week in Nijmegen was dit een teleurstellend resultaat voor The Hague Barbarians. Ze speelden goed, maar Delft putte ze uit, vooral in de laatste 10 minuten.

Eindstand: The Hague Barbarians 5 – Delft RFC 72