Afgelopen maandag 25 september is de Voorburgse Rugby Club (VRC) gestart met het trainen op haar nieuwe veld, op de Groene Zoom in Voorburg. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de VRC eindelijk in vervulling: een vaste plek met een prachtig nieuw veld in Voorburg, dichtbij andere sportverenigingen. Maandag was dus de ‘officieuze’ opening, door de jongste jeugdspelers. De officiële, feestelijke opening volgt binnenkort. 

Van de Star naar de Groene Zoom

De VRC is een jonge rugbyvereniging en bestaat sinds 2015. Na enkele jaren waarin de vereniging een ‘zwervend bestaan’ leed en wekelijks op een openbaar trapveldje oefende, streek de vereniging circa 5 jaar geleden neer op sportpark de Star in Leidschendam. Hoewel de VRC erg blij was met deze locatie, en er zelfs een eigen clubhuis realiseerde, was vanaf het begin duidelijk dat het hier om een tijdelijke locatie ging. Deze locatie was en is immers gereserveerd voor woningbouw. Toen de Gemeente Leidschendam-Voorburg enkele jaren geleden aankondigde dat de VRC de Star moest gaan verlaten in 2022/2023 werd het spannend. Zou er een nieuwe locatie gevonden worden? En was er geld voor een nieuw veld? Dankzij de grote bereidwilligheid van onder andere de Gemeente LV om de vereniging te helpen bij haar toekomst, alsmede de inzet van vele vrijwilligers, het Bestuur van de Vereniging, waaronder Voorzitter Peter Kolthof, werd uiteindelijk de nieuwe locatie gevonden. 

Nieuw kunstgrasveld, maar nog géén clubhuis

Op de nieuwe locatie is afgelopen zomer een prachtig nieuw kunstgrasveld gerealiseerd. De VRC is er ontzettend blij mee. Dit veld is vrijwel het hele jaar goed bespeelbaar.  Met de verhuizing naar de nieuwe locatie, heeft de VRC wel afscheid moeten nemen van haar oude clubhuis. Dit is helaas niet meeverhuisd. Komende tijd mag de VRC gebruik maken van o.a. bar- en toiletfaciliteiten van ‘buurman’ Monkey Town. Middels een overkapping wordt het ook mogelijk om op het terras – ook bij slecht weer – een drankje te nuttigen naast het veld. Maar natuurlijk denkt en droomt de VRC over een nieuw clubhuis op de nieuwe locatie.