Bij een teamsport is het belangrijk dat je van elkaar op aan kunt, en dat je samen naar oplossingen zoekt. Hoe beter je samenwerkt, hoe beter het gaat. Daarvoor oefenen hoeft natuurlijk niet alleen maar op het veld. En zo kon het gebeuren dat er op een vroege zaterdagmorgen een veertigtal VRC mini’s door het bos renden, nagejaagd door hun trainers en ouders.

Ze deden een spel Ball robbery. De trainers en ouders bewaken een groot “nest” met rugbyballen. Maar de drie teams hebben ieder ook een nest, allemaal op een eindje rennen van het grote nest. Het is de bedoeling dat de kinderen de ballen naar hun eigen teamnest brengen – zonder de bal te laten vallen of door de trainers en ouders getikt te worden. Dat lukt alleen als je heel goed samenwerkt.

Het spel roept zowel bij de kinderen als bij de volwassenen een hoop fanatisme op. Kinderen die alvast fluisterend een tactiek bedenken, ouders die zich verstoppen achter een boom en op het juiste moment tevoorschijn springen.

Met de VRC-rugbywaarden zat het wel goed deze ochtend. Een hoop kameraadschap, discipline, respect, en vooral een heleboel passie en plezier!